Kies uw bestemming:

Home Midden Amerika Cuba

Cuba

Algemene informatie

Hoofdstad  Havana
Taal  Spaans
Religie  Christendom
Tijdverschil  6 uur vroeger
Beste reistijd  November t/m April
Valuta  Cubaanse Peso (CUP)  

Praktische informatie

Cuba staat bij veel mensen bekend om haar rum, haar sigaren en haar salsa. Ook is de (traditionele) Cubaanse muziek, welke vele stijlen kent, wereldberoemd. Verder kent ook nagenoeg iedereen de typische drankjes Mojito en Cuba Libre. Al deze typische Cubaanse dingen zijn echter nog niet heel lang bekend bij iedereen door toedoen van Fidel Castro. Deze Cubaanse communistische dictator hield namelijk de landsgrenzen tot 2000 gesloten, waardoor maar weinig reizigers het land in konden komen. Cuba heeft verder ook parelwitte stranden waar u prima kunt vertoeven tijdens een vakantie.

Op reis naar Cuba

Een rondreis door Cuba is een afwisselende reis naar koloniale steden, het binnenland waar de tijd stil lijkt stil te hebben gestaan, revolutionaire hoogtepunten en witte palmstranden. Onderweg reist u over verlaten wegen waar billboards van Ché en Fidel langs de weg pronken. Tussen de grote steden is er een goed busnetwerk, maar wilt u reizen naar verlaten plekken dan adviseren wij te kiezen voor een huurauto. U heeft meer vrijheid, kunt stoppen waar u wilt en komt ook op plekken waar andere (bus)reizigers niet komen.

Het westen van Cuba

De meeste reizigers kiezen enkel voor het westen van Cuba. Start in Havana, een goede eerste kennismaking met het land. Statige wijken worden afgewisseld met vervallen herenhuizen. Op de vele pleinen weerklinkt de 'Buena Vista Social Club' muziek en vergeet ook niet de (voor ons indrukwekkende) oldtimers die door de stad paraderen. Sluit uw dag af bij de beroemde 'Bodeguita del Medio' bar waar Hemmingway zijn mojito's vroeger dronk. Vervolgens kunt u naar plekken reizen als Viñales, gelegen bij indrukwekkende tabaksvelden. In deze streek worden al eeuwen sigaren gemaakt. Verken het gebied per voet, of nog leuker: per paard. De paarden kennen de weg, en onder begeleiding van een gids is deze tocht ook voor de beginneling goed te doen. De omgeving wordt gedomineerd door grillige piekerige karstbergen, ook wel mojotes genoemd. Reis vervolgens naar plekken als Santa Clara (waar volksheld Ché een indrukwekkend monument gekregen heeft) en authentiek Trinidad. Het oude centrum bestaat uit smalle straatjes met kleurrijke huisjes en in de avond wordt er gedanst op de Spaanse trappen. Relaxt afsluiten kunt u op een paradijselijk strandje zoals die van Cayo las Brujas.

Het oosten van Cuba

Minder reizigers reizen naar het oosten van Cuba, en daardoor voelt dit deel puurder aan. Net in het oosten ligt Camaguey. De afstand van Trinidad naar Santiago is groot (zo'n 9 uur rijden), dus Camaguey is een ideale tussenstop. De stad doet 'normaal' Cubaans aan, daarbuiten liggen ranchos en ervaart u het cowboy gevoel. Bezoek een rancho waar stieren en raspaarden worden gefokt. U kunt in het oosten in de voetsporen van Ché en Fidel treden door Sierra Maestra te bezoeken. Een bergketen aan de zuidkant van Cuba, dit is de plek waar de samenwerking op Cuba begon. Santiago de Cuba is de tweede stad van Cuba, en de geboortestad van de rumba, son, conga en salsa. Santiago is minder gerenoveerd dan Havana en daarom in onze ogen authentieker. Vanuit Santiago kunt u verder reizen naar Baracoa, een visserdorpje met een beschermd natuurgebied in de omgeving. Afsluiten kunt u op het strand van Playa Pesquero of Cayo Largo.

Bovenstaande tips zijn samengesteld door reisorganisatie Cuba online, onderdeel van Riksja Travel. Met bouwstenen, korte reisprogramma's, kunt u uw eigen rondreis samenstellen. Onderweg slaapt u kleinschalig en bijzondere excursies zijn inbegrepen. Op de bestemming werken ervaren reisspecialisten die het land zelf kennen en vanuit hun passie de bestemming verkopen.

Kaart Cuba


Top 5 vakanties

U bekijkt momenteel onze top 5 vakanties met als bestemming: Cuba

    Er zijn helaas geen vakanties gevonden!

©2011-2017 Waarwiliknaartoe.nl | Alle rechten voorbehouden.