Kies uw bestemming:

Home Midden Amerika Costa Rica

Costa Rica

Algemene informatie

Hoofdstad  San Jose
Taal  Spaans
Religie  Rooms-katholiek
Tijdverschil  7 uur vroeger
Beste reistijd  Januari t/m Maart
Valuta  Costaricaanse Colon (CRC)

Praktische informatie

Costa Rica is niet een land dat bekend staat om een sterk vertegenwoordigde koloniale cultuur, maar des te meer om haar natuurschoon. Het land kent vele nationale parken die verkend kunnen worden door een trektocht te maken, maar ook met een wandeling over touwbruggen tussen de boomtoppen. De unieke geografische ligging in Midden-Amerika - een landstrook tussen twee oceanen - zorgt ervoor dat het land vele kilometers kustlijn kent, zowel aan de Atlantische als aan de Pacifische kant.

Op reis naar Costa Rica

Tijdens een reis naar Costa Rica zal de natuur centraal staan, van actieve vulkanen tot warmwaterbronnen, van ananasplantages tot nevelwouden. Ieder nationaal park laat een eigen flora en biodiversiteit zien en als u ervoor kiest het land met een 4-wheel-drive te verkennen, kunt u bij de meest verscholen plekjes komen. Met zoveel kustlijn is het zeker de moeite waard om ook een aantal stranddagen in uw reis op te nemen, er is tenslotte keus te over.

Natuur en wildlife

De meeste reizen naar Costa Rica beginnen in hoofdstad San Jose. Op zich een aardige stad, maar omdat hier niet veel te beleven is, raden we u aan om direct door te reizen naar de indrukwekkende natuurparken. Tortuguero aan de oostkust is een handige eerste stop. Vele waterwegen doorkruisen de tropische natuur en aan het strand kunt u, uiteraard op respectabele afstand, met eigen ogen zien hoe zeeschildpadden hun eieren leggen in het zand. In nationaal park Arenal ziet u de gelijknamige, actieve vulkaan. Meestal is de top gehuld in wolken, maar op een goede dag is het uitzicht onweerstaanbaar. Niet ver van dit park liggen de nevelwouden van Monteverde. In het klimaat van de vochtige mistbanken groeit een weelderige vegetatie van varens, mossen en orchideeën. Vanwege de nevels in dit bos is het juist hier de moeite waard om zowel een voettocht te maken als een canopy walk: een tocht over touwbruggen tussen de boomkruinen. Minder bezocht vanwege de geografische ligging, maar zeer de moeite waard vanwege het natuurschoon, is het park Corcovado. Ongerepte natuur, verlaten stranden, watervallen en de grootste biodiversiteit van het alle parken in Costa Rica. Hier leven zelfs jaguars, hoewel ze zich zelden laten zien.

Exotische stranden

Costa Rica kent twee kustlijnen, die behoorlijk van elkaar verschillen. De Atlantische kust in het oosten heeft een Afro-Caribische sfeer, maar verwacht hier geen Caribische strandtaferelen, want de kust heeft een vrij ruig karakter. De charme van kustplaatsen als Puerto Viejo en Cahuita, zit vooral in de vriendelijke, ontspannen sfeer die de bewoners creëren en de fotogenieke uitzichten over rotsige zandstranden. Bent u op zoek naar een strand waar u heerlijk in een hangmat kunt ontspannen, of uw kinderen zandkastelen kunt laten bouwen, dan is de Pacifische kust een betere keus. Op het Nicoya schiereiland zijn verschillende mooie badplaatsen te vinden, van toeristisch tot nauwelijks ontdekt. Costa Rica in een notendop vindt u in Manuel Antonio, een nationaal park aan zee, waar tropische jungle het strand ontmoet. Hier maakt u een wandeling door het oerwoud, om vervolgens op een verborgen baai te stuiten. Een duik in het heldere water is pas echt verfrissend na een warme trekking door het oerwoud.

Bovenstaande tips zijn samengesteld door de reisspecialisten van Costa Rica online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Met bouwstenen, korte reisprogramma's, kunt u zelf uw individuele rondreis samenstellen. Hierbij kunnen de reisspecialisten, die zelf in Costa Rica zijn geweest, u uiteraard adviseren.

Kaart Costa Rica


Top 5 vakanties

U bekijkt momenteel onze top 5 vakanties met als bestemming: Costa Rica

    Er zijn helaas geen vakanties gevonden!

©2011-2017 Waarwiliknaartoe.nl | Alle rechten voorbehouden.