Kies uw bestemming:

Home Azië Vietnam

Vietnam

Algemene informatie

Hoofdstad  Hanoi
Taal  Vietnamees
Religie  Boeddhisme
Tijdverschil  6 uur later
Beste reistijd  December t/m Februari
Valuta  Dong (VND)

Praktische informatie

Vietnam is te verdelen in twee gebieden, het noorden en het zuiden. In heel Vietnam vindt u veel groen, maar het noorden is dunner bevolkt en stroomt over van onontgonnen natuur met uitgestrekte rijstvelden, rode rivieren en bamboebossen. Het kent bezienswaardigheden zoals de rijstvelden in de vallei van Mai Chao, het berggebied richting de Chinese grens rond Sapa, het waterrijke gebied rond Ninh Binh en de rotsformaties van Halong Bay. Het zuiden van Vietnam is drukker en landbouw vormt hier een hele belangrijke bron van inkomsten. Daarnaast is de Mekong rivier van oudsher een belangrijke handelsader. De hoofdstad Ho Chi Minh ligt hier en begint steeds meer te lijken op steden als Bangkok en Singapore.

Op vakantie naar Vietnam

In Vietnam wandelt u door groene rijstterrassen, maakt kennis met kleurrijke bergvolkeren, bezoekt steden vol fleurige markten en vaart over de waterwegen van de Mekong Delta of tussen mysterieuze karstbergen in de baai van Halong.

Maar het land heeft ook een andere kant. Het bewogen koloniale verleden (Vietnamoorlog, 1955 - 1975) is nog steeds verweven met het dagelijks leven en wie reist door het land, komt er onherroepelijk mee in aanmerking. Tot slot valt een reis naar Vietnam goed te combineren met de buurlanden Cambodja, o.a. beroemd vanwege het tempelcomplex Ankor Wat en het minst toeristische Indochina land: het eco-toeristische walhalla Laos.

Het noorden van Vietnam

Hanoi is voor veel reizigers het beginpunt van een reis door Vietnam. Er bestaat een liedje: "There are nine million bicycles in Beijing". Maar dat had ook kunnen zijn in Hanoi. Want wat een chaos van fietsen, maar ook riksja´s, brommers, auto´s, taxi´s, bussen, pick-up trucks en niet te vergeten, wandelaars, krioelen over de wegen en kruispunten van de stad. Opmerkelijk hoe weinig ongelukken er toch schijnen te gebeuren, maar u moet hier als buitenlander toch maar geen auto huren.

Ondanks het verkeer heeft Hanoi een prettige sfeer. Het doet plattelands aan en heeft een gezellig ´Old Quarter´, waar elke straat dezelfde winkels heeft. Zo is er de schoenenstraat, kruidenstraat, lampenstraat, etc. U ziet vrouwen met manden op een stok, hangend over een schouder en met Vietnamese punthoed natuurlijk. Vanuit het Old Quarter loopt u naar het Hoa Kiem meer. Een oase van rust waar de lokale bevolking graag samenkomt voor hun dagelijkse Tai Chi oefeningen of een spelletje Majong. Het beroemde poppentheater van Hanoi ligt ook hier.

Vanuit Hanoi gaan veel reizigers naar de baai van Halong: een magische baai waar kalkstenen rotsen steil uit zee omhoog rijzen. De boot is dé manier om dit gebied en de lokale bevolking te leren kennen. U kunt kiezen uit een dagtour, of een meerdaagse tour, waarbij u overnacht op een comfortabel jonk en kunt genieten van de zonsondergang en het deinen van de boot.

Wanneer u weer voet op vaste land heeft gezet, dan wacht de nachttrein naar de bergen - en bergvolken - in het verre noorden. Dicht bij de grens met China, komt u in een ander adembenemend, landschap. Vanaf nu wordt er gewandeld. Geniet van de gastvrije lokale minderheden, kijk op de markt uw ogen uit en walg wellicht bij het zien hoe er met dieren wordt omgegaan. Dit deel van een Vietnam reis is een intense belevenis.

Tijd voor wat ontspanning dus. In het midden van Vietnam vindt u de vriendelijke stadjes Hué en Hoi An. Aan de kust, en met veel koloniale flair. Hué is de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam en Hoi An is een voormalige havenstad en handelsstad.

Het zuiden van Vietnam

Daarna reist u verder naar het zuiden, naar de hoofdstad Ho Chi Minh City, ook nog wel bekend als ´Saigon´. Dit deel van Vietnam staat vaak in het teken van de Vietnam oorlog met het belangrijkste museum over deze oorlog in de stad, en vlakbij de Cu Chi tunnels; een immens netwerk van ondergrondse tunnels, die gebruikt werden door de Viet Cong om oorlog te voeren. Niet de leukste activiteit op vakantie, maar wel erg indrukwekkend en u kunt het toch niet overslaan.

Tot slot kunt u nog een bijzondere boottocht maken in de tropische Mekong Delta, het meest vruchtbare gebied in Vietnam. Natuurlijk leuk om eens op deze legendarische rivier te varen. Of ga in een hangmat liggen op een exotisch strand. Want ook die zijn aanwezig in Vietnam, niet in grote getale, moet gezegd worden, maar 1 is voldoende!

Vietnam online, onderdeel van Riksja Travel, organiseert individuele reizen naar Vietnam, en kiest hierbij voor unieke belevingen. Met bouwstenen stelt u uw eigen Vietnam rondreis samen. De reisspecialisten zijn zelf in het land geweest en adviseren je graag.

Kaart Vietnam

Top 5 vakanties

U bekijkt momenteel onze top 5 vakanties met als bestemming: Vietnam

    Er zijn helaas geen vakanties gevonden!

©2011-2017 Waarwiliknaartoe.nl | Alle rechten voorbehouden.