Kies uw bestemming:

Home Azië Thailand

Thailand

Algemene informatie

Hoofdstad  Bangkok
Taal  Thai
Religie  Boeddhisme
Tijdverschil  6 uur later
Beste reistijd  November t/m Februari
Valuta  Baht (THB)

Praktische informatie

Thailand wordt ook wel het land van de eeuwige glimlach genoemd. Het is een land dat veel te bieden heeft aan toeristen. De hoofdstad Bangkok is ideaal wanneer u houdt van de drukte van de stad en van shoppen. Er zijn in Thailand verschillende markten en winkelgebieden te vinden en ook Chinatown (in Bangkok) is zeker een bezoek waard! Naast deze wereldstad vindt u in Thailand ook een prachtige jungle met diverse tempels, grotten en andere bezienswaardigheden zoals de typisch Thaise dorpjes. Ook zijn er in Thailand vele diersoorten te zien, zo kunt u bijvoorbeeld een tocht door de jungle maken op een olifant. Wanneer u meer naar het zuiden van Thailand gaat, kunt u genieten van de prachtige stranden van de vele bounty-eilanden. Vooral Phuket is een populaire strandvakantiebestemming van Thailand.

Op vakantie naar Thailand

Een reis naar Thailand betekent afwisseling: chaotische straten, dichtbegroeide jungle, oude tempelsteden en tropische eilanden. Thailand is een populaire bestemming in Azië: het land is toeristisch ontwikkeld waardoor transfers per trein, bus of vliegtuig goed georganiseerd zijn. De bevolking is vriendelijk, de dagelijkse bestedingen voor lekker eten zijn laag. U kunt er met een directe vlucht vanuit Europa naar toe reizen.

Een Thailand reis begint vaak in Bangkok. Tip: koop een kaartje voor de boot over de Chao Praya River. Voor enkele euro's stapt u op en af en bezoekt u eenvoudig bekende bezienswaardigheden, zoals de gouden liggende buddha Wat Po en het Royal Palace. Terwijl u op de boot zit staart u over de rivier, aan de oever wisselen grote kantoren zich af met houten huisjes op palen boven het water. Pak de trein naar Ayutthaya, een oude koningsstad met ontelbaar veel tempelru&iulm;nes. Tip: spreek een tuk-tuk chauffeur aan voor een (halve)dag rondrit door de stad. De chauffeur heeft een boekje met foto's van de tempels: u wijst aan waar u naar toe wilt en hij brengt u er naar toe. Bij de tempel wacht hij op u, totdat u klaar bent voor de volgende tempel. Boeddhabeelden, wierrook en versierde tempels vullen de dag in beide koningssteden. In Ayutthaya liggen de tempels verspreid over de stad en worden deze omringd door drukke wegen. In Sukhothai pakt u de fiets en trapt u door groene parken, waarin de tempels liggen. Dit is net wat rustiger, maar u moet dan wel wat noordelijker reizen.

Het noorden van Thailand

Eenmaal richting het noorden, stapt u uit de nachttrein (of reis per binnenlandse vlucht) en komt u aan in de knusse stad Chiang Mai. De uitvalsbasis voor actieve trekkingen, van een nacht of meerdere nachten. Overdag wandelt u door de bergachtige omgeving met gids en ook is dit een goede omgeving voor een olifantentocht door de natuur. Tip: 's Avonds slaapt u in een bergdorp bij de lokale bevolking. Wat een verschil met de grote stad Bangkok. Ook dit is Thailand: kippen scharrelen onder de houten huizen, er is geen warm water en elektriciteit... dat is er ook niet altijd. Vanuit Chiang Mai reizen veel toeristen vervolgens naar het zuiden van Thailand. Dit kan ook weer per trein of vlucht. In het zuiden duikt u de jungle Khao Sok in voor een overnachting in een drijvend bamboehutje op een knalblauw meer. Ook maakt u hier een actieve wandeling door de dichtbegroeide jungle. Met kapmes maakt de gids de weg vrij.

Ontspannen in Thailand

Na een reis vol cultuur en avontuur is het tijd voor ontspanning. Ook hiervoor biedt Thailand mogelijkheden volop. In het zuiden vindt u vele tropische eilanden, klein en groot, rustig en druk. Tip: let goed op het seizoen waarin u de reis maakt, zodat het strandverblijf niet letterlijk in het water valt. Zo kiest u eerst de geschikte kust uit (west of oost). Vervolgens kiest u uw eiland: wordt het struinen door winkelstraten, uit eten bij een pizzeria en per scooter het eiland verkennen? Denk dan aan het grote en levendige eiland Ko Samui (oost) of het gezellig Railay Bay en Phuket (west). Wilt u een Expeditie Robinson gevoel ervaren en buiten de gebaande paden reizen? Kies dan een ongerept eiland zoals Ko Tao / Ko Phangan (oost) of Naka Yai / Ko Hai (west). Het is soms even zoeken naar de goede plaats op het eiland, maar hier vindt u plekjes waar het pure eilandleven centraal staat. U eet groente uit eigen moestuin en geniet van versgevangen vis. Met de voeten in het warme zand en een fruitcocktail in de hand sluit u de Thailand reis ontspannen af. Vol met nieuwe reisbelevingen gaat u weer terug naar huis. Maar wees gerust, Thailand biedt zo veel mogelijkheden dat u best nog wel een keer terug kan.

Deze tips geven de reisspecialisten van Thailand online (onderdeel van Riksja Travel). Bij Thailand online stelt u een reis samen met behulp van bouwstenen: korte reisprogramma's waarin kleinschalige accommodaties en bijzondere excursies inbegrepen zijn. Daarnaast is er voldoende vrije tijd zodat u zelf het land kan verkennen. Transfers verzorgt Thailand online graag, zodat u zich daar tijdens een reis niet druk om hoeft te maken. De reisspecialisten kennen het land goed en helpen u graag bij het samenstellen van de ideale Thailand rondreis.

Kaart Thailand

Top 5 vakanties

U bekijkt momenteel onze top 5 vakanties met als bestemming: Thailand

    Er zijn helaas geen vakanties gevonden!

©2011-2017 Waarwiliknaartoe.nl | Alle rechten voorbehouden.