Kies uw bestemming:

Home Azië Indonesië

Indonesië

Algemene informatie

Hoofdstad  Jakarta
Taal  Indonesisch
Religie  Islam
Tijdverschil  6 tot 8 uur later
Beste reistijd  Mei t/m September
Valuta  Rupiah (IDR)

Praktische informatie

Indonesië is met zijn ruim 17.000 eilanden het grootste eilandenrijk ter wereld. De grote geografische spreiding van de eilanden leidt tot een heel gevarieerd land, met regenwouden en rijstterrassen, witte palmstranden, maar ook zwart vulkanisch zand. De bevolking is al even divers: voornamelijk moslim, maar ook boeddhistisch en hindoe&Humo;stisch, wat zich vertaalt in vele moskee&dump;n, maar ook tempels verspreid over het landschap. De bevolking is bijzonder vriendelijk, maar ook ingetogen en bescheiden. Respect en zelfbeheersing zijn vaak belangrijke waarden en het direct uiten van emotie wordt als grof ervaren. Deze verfijning komt terug in veel aspecten van de cultuur, zoals de gedetailleerde beschildering van batikstoffen en de fragiele wajangpoppen.

Op reis naar Indonesië

Door de grote afwisseling kunt u al een volwaardige reis maken door slechts één van de Indonesische eilanden te bezoeken, maar veel reizigers kiezen voor een combinatie, omdat ieder eiland toch zijn eigen tradities en gewoontes kent. Waar u ook voor kiest, u zult altijd een combinatie kunnen maken van tropische natuur in de vorm van regenwoud en rijstvelden, actieve vulkanen, karakteristieke dorpen en exotische palmstranden. Een auto met chauffeur is in Indonesië goed betaalbaar, waardoor dit het ideale vervoer is tijdens uw reis.

Sumatra

Een reis naar Sumatra, start doorgaans met een vlucht op Medan. Vanaf daar is het slechts 3 uur rijden naar de jungle van Bukit Lawang, bekend om de orang-oetans die hier leven. Omdat de dieren bijgevoederd worden, zult u ze zeker van dichtbij kunnen zien. Een andere plek op Sumatra die u niet wilt missen, is het schilderachtige, door bergen omringde Tobameer, waar u op het schiereiland Samosir kunt overnachten. Per fiets of brommer verkent u de omgeving, waarbij u langs traditionele dorpen van de Batakstam komt en af en toe moet uitwijken voor geiten en buffels op de weg. Het westen van het eiland is het gebied van de Minangkabauers, een traditioneel levend islamitisch volk. De zadeldaken van de huizen hebben de vorm van de hoorns van de waterbuffel en ook de hoofddeksels van de rijk versierde traditionele kleding doet daar aan denken. Een ontspannen strandbestemming is het nabijgelegen eilandje Cubadak, waar u in een hangmat geniet van het hagelwitte zand en een azuurblauwe zee.

Java

Volgens velen is de tempel Borobudur het hoogtepunt van een reis op Java. Boeddhistische stoepa's torenen hier hoog boven de serene rijstvelden uit. De plek is behoorlijk toeristisch, maar daarnaast worden de tempels ook nog altijd bezocht door lokale boeddhisten om hun geloof te beleven. In de stad Bandung vindt u behoorlijk wat Nederlands terug in de straatnamen. In de tijd van de VOC was dit een belangrijke handelspost voor onder andere specerijen en thee. De theeplantages kunt u zelf bezoeken en in een van de statige landhuizen drinkt u zelf een kopje. In het oosten ligt de Bromo vulkaan. Per jeep reist u door een stoffig en grijs landschap naar de top van de berg. U wordt beloond met een spectaculair uitzicht op de krater en een panaroma van de vallei en omringende vulkanen, waarvan de toppen boven het wolkendek uitsteken.

Bali

Het rustige kunstenaarsplaatsje Ubud is een fijn startpunt voor uw bezoek aan Bali. Een goede plek om iets van de typisch Balinese kunstnijverheid te bekijken of een lokale tempel te bezoeken. De stad ligt tussen de rijstvelden, waar een fietstocht een goed beeld geeft van het lokale leven. De waterpaleizen van Tirtagangga liggen gelegen tussen groene heuvels, voorheen gebruikt door de koninklijke familie, tegenwoordig open voor het publiek. De paleizen worden omgeven door vele vijvers en via stapstenen loopt u over de waterspiegel tussen de traptempels en mysterieuze beelden. In de omgeving van Munduk maakt u prachtige wandelingen door het vruchtbare binnenland van rijstterrassen, vulkanische meren en watervallen. Midden op een mistig meer ziet u een magische tempel, waar nog regelmatig ceremonies worden gehouden. Vanuit de kustplaats Lovina, met zijn zwarte, vulkanische zandstrand kunt u wilde dolfijnen zien tijdens een boottocht. Verblijft u liever aan een wit strand, dan kunt u beter afreizen naar het zuiden, waar bekende badplaatsen als Kuta en Nusa Dua liggen, maar ook de afgelegen stranden van het schiereiland Bukit.

Bovenstaande tips zijn samengesteld door de reisspecialisten van Indonesië online onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Met bouwstenen, korte reisprogramma's, kunt u zelf uw individuele rondreis samenstellen. Hierbij kunnen de reisspecialisten, die zelf in Indonesië zijn geweest, u uiteraard adviseren.

Kaart Indonesië

Top 5 vakanties

U bekijkt momenteel onze top 5 vakanties met als bestemming: Indonesië

    Er zijn helaas geen vakanties gevonden!

©2011-2017 Waarwiliknaartoe.nl | Alle rechten voorbehouden.