Kies uw bestemming:

Home Afrika Zuid - Afrika

Zuid - Afrika

Algemene informatie

Hoofdstad  Pretoria
Taal  Afrikaans en Engels
Religie  Christendom
Tijdverschil  1 uur later
Beste reistijd  Maart, April, September en Oktober
Valuta  Rand (ZAR)

Praktische informatie

Zuid-Afrika stond tot voor kort nog bekend om haar apartheid. De blanke minderheid van de bevolking van dit land onderdrukte namelijk de gekleurde bevolking van Zuid-Afrika. Tegenwoordig hebben alle inwoners van Zuid-Afrika gelijke rechten en wordt er hard gewerkt om de (grote) verschillen in levenswijze te verkleinen. Vanwege de apartheid van dit land (en de problemen die het meebracht) gingen er niet veel mensen op vakantie naar Zuid-Afrika. Dit brengt echter wel voordelen met zich mee, zo is de natuur nog redelijk in tact gebleven en heeft het zeker niet geleden onder massatoerisme.

Ook kent Zuid-Afrika vele natuurreservaten, vol met wilde dieren als leeuwen, olifanten, buffels, neushoorns en luipaarden. Verder kent het land groene heuvels waarop gemeenschappen wonen, welke nog redelijk Bourgondisch leven. Zo verbouwen al deze gemeenschappen een stukje grond en houden ze kippen, geiten, ezels en koeien. De meeste toeristen vinden het erg leuk om deze gemeenschappen te zien tijdens een vakantie.

Op reis naar Zuid-Afrika

Voor wie houdt van avontuur, natuur en afwisseling kiest voor Zuid-Afrika. De meeste mensen kennen Zuid-Afrika van de Big 5 in het Kruger park en Kaapstad, maar Zuid-Afrika wordt niet voor niets ook wel “de wereld in één land” genoemd. Anders dan u wellicht denkt, is Zuid-Afrika een erg goed ontwikkeld land. Het beste kunt u door Zuid-Afrika met een huurauto reizen, het openbaar vervoer is wat lastiger en een eigen auto biedt u de vrijheid te stoppen wanneer u wilt. Een reis door Zuid-Afrika start in Kaapstad of Johannesburg en zijn goed te combineren met elkaar, mits u voldoende tijd heeft.

Het oosten van Zuid-Afrika

Johannesburg is het startpunt voor een safari in de bush om te speuren naar olifanten, leeuwen en giraffen vanuit uw eigen auto. Een privé-safari is ook erg prettig, dan neemt een gids u mee de bush in. Door hun jarenlange ervaring spotten zij wild welke u anders zou missen. Bovendien zijn de lodges kleinschaliger dan in het park wat de bush-ervaring des te unieker maakt. Een uitstap naar Swaziland is - voor Zuid-Afrikaanse begrippen - om de hoek, waar picknicken tijdens een bergwandeling u een andere kant van het land laat zien. Om wat dichterbij de gebruiken van de inwoners van Swaziland te komen - de Swazi - kunt u met ze lunchen en overnachten in hun traditionele bijenkorfhuisjes.

Het westen van Zuid-Afrika

Wanneer u start in Kaapstad is een fietstocht met gids door de wijnranken van Stellenbosch en Franschhoek een ware beleving. De gids neemt u mee in de geschiedenis van de Cape Dutch stijl wijnhuizen waardoor Zuid-Afrikaanse wijn nooit meer hetzelfde zal smaken. Uiteraard staat een tocht naar de Tafelberg hoog op de lijst, maar wanneer u deze zelf klimt in plaats van met de kabelbaan omhoog te gaan, wordt het uitzicht nog mooier dan wat deze al is. Voor wat extra natuur is de Tuinroute onmisbaar. De wegen op dit stuk gaan door bergen en langs hoge kliffen die meters diep in de oceaan verdwijnen. Van juli tot november zwemmen er walvissen langs de kust van Knysna en kunt u op walvissenexcursie.

Dit zijn een paar voorbeelden van de mogelijkheden die Zuid-Afrika biedt. Kleinschalig, lokaal en met de vrijheid om uw eigen tempo te bepalen om dit land en haar levenswijze te ontdekken.

Deze tips zijn samengesteld door de reisspecialisten van Zuid Afrika online, onderdeel van Riksja Travel. Met bouwstenen, korte reisprogramma's, kunt u uw eigen Zuid-Afrika rondreis samenstellen. Onderweg slaapt u kleinschalig en zijn bijzondere excursies inbegrepen, met daarnaast de vrijheid om zelf u dag in te vullen. Op de bestemming werken ervaren reisspecialisten die Zuid-Afrika goed kennen en vanuit hun passie verkopen.

Kaart Zuid - Afrika


Top 5 vakanties

U bekijkt momenteel onze top 5 vakanties met als bestemming: Zuid - Afrika

    Er zijn helaas geen vakanties gevonden!

©2011-2017 Waarwiliknaartoe.nl | Alle rechten voorbehouden.