Kies uw bestemming:

Home Afrika Namibië

Namibië

Algemene informatie

Hoofdstad  Windhoek
Taal  Engels, Afrikaans, Duits en Oshivambo  
Religie  Christelijk
Tijdverschil  Geen
Beste reistijd  Half Maart tot half April en Oktober tot half December
Valuta  Namibische Dollar (NAD)  

Praktische informatie

Wie aan Namibië denkt, denkt vooral aan uitgestrekte woestijnlandschappen. Ook is bij sommigen bekend dat het een vroegere Duitse kolonie is geweest, wat zeker in Windhoek nog te merken valt. Minder bekend zijn de prehistorische rotstekeningen die op de werelderfgoed lijst staan. Ze zijn getekend door de San of Bosjesmannen, de oorspronkelijke bewoners van het land. Ook niet te missen tijdens een rondreis door Namibië zijn de zandduinen van de Sossusvlei en het wildpark Etosha, welke niet onder doet aan het Krugerpark van Zuid-Afrika.

Op reis naar Namibië

Een ultieme rondreis door Namibië; de combinatie van het ruige lege landschap en hoge zandduinen met een ontmoeting met de Bosjesmannen. Het rijden over de verlaten wegen en een dagje meehelpen op het platteland doen u anders naar uzelf en de wereld kijken. Nog avontuurlijker: met een 4x4, die is voorzien van een tent op het dak het land doorkruisen. Overnachten doe u dan op campings die verspreid door het land aan de oever van een rivier of middenin de woestijn liggen.

Drie weken Namibië

De meeste reizigers gaan drie weken naar Namibië en starten in Windhoek. Een fijne plek om even rustig acclimatiseren. Vanuit Windhoek stapt u in de auto richting van Fish River Canyon. Aan te raden is om een nachtje midden in de Kalahari woestijn door te brengen. Een fijne onderbreking van de lange route naar Fish River Canyon. Bovendien komt u nog een stukje dichterbij de natuur wanneer u hier op pad gaat met een gids. Hij neemt u nog dieper de Kalahari in en brengt u veel bij over het rijke dierenleven en de vele kruiden en grasssoorten. De volgende dag vervolgt u dan uw weg naar Fish River Canyon met een stop bij National Quiver Tree Forest. Bekend om zijn bijzondere kokerbomen. Aan het einde van de dag arriveert u in uw kleinschalige hotel. De volgende dag is het vroeg uit de veren om de immense kloof te aanschouwen, die 's ochtends vroeg op z'n mooist is. Hierna is het tijd voor de zandduinen van de Sossusvlei. Laat je aan het einde van de dag door een gids verrassen met een Afrikaanse sundowner. Met een hapje en een drankje is het net nog even meer genieten van de ondergaande zon.

Tijd voor de kust, richting Swakopmund. Een walhalla voor de actievelingen onder ons; quadbiken of zeekayakken, het kan er allemaal. Op de kayak komt u al peddelend tussen de zeehonden terecht die u vrolijk zullen begroeten. Wij kiezen bewust voor de kayak in plaats van de boot; een stuk milieuvriendelijker.

Na een frisse wind aan de kust vervolgt u uw weg richting Etosha National Park voor de wilde dieren. Wat niet iedereen doet, maar zeker aan te raden is: op pad met een gids op zoek naar de bedreigde zwarte neushoorn. Garanties om hem te zien zijn er niet, maar als het u lukt, is het een ontmoeting om nooit te vergeten. Ook een ervaring om nooit te vergeten; kennismaken met de oude tradities van de Bosjesmannen. Ze nemen u mee de bush in om u te vertellen hoe zij nog net als vroeger gebruik maken van de medicinale kracht van de natuur. Via Waterberg is het retour naar Windhoek vanwaar u een ervaring rijker huiswaarts zal keren.

Ook in 3 weken door Namibië? Bovenstaande individuele rondreis is samengesteld door reisorganisatie Namibië online, onderdeel van Riksja Travel. Met bouwstenen, korte reisprogramma's, kunt u uw eigen rondreis samenstellen. Of u kiest een van de voorbeeldrondreizen. Onderweg slaapt u kleinschalig en bijzondere excursies zijn inbegrepen. Op de bestemming werken ervaren reisspecialisten die het land zelf kennen en vanuit hun passie de bestemming verkopen.

Kaart Namibië


Top 5 vakanties

U bekijkt momenteel onze top 5 vakanties met als bestemming: Namibië

    Er zijn helaas geen vakanties gevonden!

©2011-2017 Waarwiliknaartoe.nl | Alle rechten voorbehouden.