Kies uw bestemming:

Home Afrika Marokko

Marokko

Algemene informatie

Hoofdstad  Rabat
Taal  Arabisch en Frans
Religie  Islam
Tijdverschil  1 uur vroeger
Beste reistijd  April t/m Oktober
Valuta  Marokkaanse Dirham (MAD)

Praktische informatie

Marokko staat bij velen toch wel bekend om de bijna mythologische, oriëntale steden met labyrinten en kleurrijke markten of om een heerlijk kopje zoete munt thee. Deze kenmerken zijn ook allemaal goede redenen om eens op vakantie naar Marokko te gaan. Verder kent Marokko prachtige woestijnen en woeste natuur in het Atlasgebergte. Het staat voor sommigen ook bekend om de gastvrijheid van de lokale bevolking. Er gaan steeds meer mensen op vakantie naar Marokko, echter heeft het massatoerisme het nog niet ontdekt. Na nog geen 3,5 uur vliegen vanuit Nederland bent u al in het magische Marokko.

Op reis naar Marokko

Marokko biedt u veel afwisseling tussen cultuur en natuur, voor diegenen die deze combinatie aantrekkelijk vinden is het een ideale bestemming voor een avontuurlijke rondreis. Dit kan zowel met de huurauto als het openbaar vervoer, voor beide zijn er goede mogelijkheden. Tussen de koningssteden en aan de kust is er een uitstekend openbaar vervoersnetwerk. Een reis door het zuiden kunt u beter met de huurauto ondernemen. U waant zich in het sprookje van 1001 nachten als u in de bedoeïenentent tussen de zandduinen onder de sterrenhemel overnacht en vervolgens door de souks van Marrakech of Fes dwaalt. Mocht u voldoende tijd hebben dan is het leuk om uw reis af te sluiten in het knusse vissersplaatsje Essaouira. Wilt u liever uw badlaken uitleggen en genieten van zon, zee en strand dan kan dat goed in de badplaats Agadir.

De koningssteden

De meeste reizigers gaan in ieder geval naar Marrakech, het ligt centraal en de stad is daardoor een goed startpunt voor een reis door Marokko. U stapt hier meteen de oosterse wereld in, het voelt alsof u terug gaat in de tijd. Het Djemaa El Fna plein is het toneel van slangenbezweerders, muzikanten en vuurspuwers. De zintuigen worden geprikkeld als u langs geurige eetkraampjes loopt en de oproep tot gebed vanuit de moskee hoort. Maar deze stad is ook leuk in combinatie met één of meerdere koningssteden; Rabat, Meknès en Fès. Het oude centrum van Fès straalt een authentieke Arabische sfeer uit, het is een wirwar van straatjes waar u mensen eeuwenoude ambachten ziet uitvoeren. Dit kan ook een strategische start van uw reis zijn, er zijn meerdere vluchtmogelijkheden naar Fès.

De atlas en de woestijn

Houdt u van avontuur dan mag een overnachting in een bedoeïenenkamp in de woestijn niet aan uw reis ontbreken. Per kameel of 4x4 kunt u de woestijn intrekken. Na de zonsondergang ziet u steeds meer sterren aan de hemel verschijnen, doordat er geen lichtvervuiling is zijn er enorm veel sterren zichtbaar. Wanneer u een korte vakantie naar Marokko in gedachten heeft dan is de woestijn van M'hamid nog relatief dichtbij Marrakech, de Erg Chebbi of Erg Chegaga woestijn liggen wat verder weg. Maar, deze zijn ook indrukwekkender, en een bezoek waard als u wat langer de tijd heeft. Om de woestijn te bereiken zult u sowieso een aantal kilometers af moeten leggen; maar de route ernaartoe loopt door de Atlas die overweldigend mooi is. U passeert ruige natuur en kleine dorpjes. De originele kasbah bouwstijl kunt u nader bekijken in Ait Benhaddou, een kasbah is een soort fort, opgetrokken uit klei vermengd met stro.

Bovenstaande tips zijn samengesteld door reisorganisatie Marokko Online, onderdeel van Riksja Travel. Met bouwstenen, korte reisprogramma's, kunt u zelf uw individuele rondreis samenstellen. Hierbij kunnen de reisspecialisten, die zelf in Marokko zijn geweest, u uiteraard adviseren.

Kaart Marokko


Top 5 vakanties

U bekijkt momenteel onze top 5 vakanties met als bestemming: Marokko

    Er zijn helaas geen vakanties gevonden!

©2011-2017 Waarwiliknaartoe.nl | Alle rechten voorbehouden.